L’espai de cavallerisses es feia servir per guardar els estris de llaurar i els carros d’ús agrari. La disposició arquitectònica permetia una òptima circulació dels vehicles del camp a través d’un espai ampli d’entrada i sortida.
En tot el conjunt s’aprecia la pedra nua de soldó, de tonalitat daurada, la qual va ser utilitzada per a la construcció del castell i a molts altres edificis i monuments del Camp de Tarragona i de Barcelona.
La pedra de soldó predomina a tota la construcció del castell. És una pedra de tipus calcària, generalment d’un to daurat clar.
Antigament, l’extracció d’aquesta pedra es realitzava a les diverses pedreres romanes que es trobaven al voltant de l’antiga Tàrraco; per exemple, la pedrera romana del Mèdol o la pedrera d’en Dolça, ubicada on actualment es troba el Parc de la Torre d’en Dolça, espai verd i patrimonial situat al costat mateix del Raval de la Mar, la via que uneix Vila-seca amb la Pineda.
Aquest tipus de pedra va ser utilitzat durant molts segles, tant per a les construccions d’època romana, com per a la construcció de catedrals, cooperatives i edificis modernistes, no tan sols del Camp de Tarragona, sinó també de Barcelona.
Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar els serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències.
La informació de les cookies es guarden en el teu navegador i serveixen per guardar les teves preferències quan tornes a visitar aquest lloc web i ajudar al nostre equip a comprendre quines seccions del lloc web et són més interessants i útils.
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.
This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.
Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.
Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!
More information about our Cookie Policy