Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Agustí Puig: La poètica del gest

Data

17 de març de 2023 00:00 17 de setembre de 2023 23:59

Horari

Exposició visitable durant l’horari de visites del Castell de Vila-seca

Preu

Dins la visita del Castell de Vila-seca

El Castell de Vila-Seca acull, de la mà de la Fundació Vila Casas, l’exposició Agustí Puig – La poètica del gest. Una proposta per reivindicar l’obra d’un creador que ha sabut, com pocs, fer sentir la vigència de la pintura en uns anys on es desdibuixen les fronteres, i ha estat capaç de fer-ho amb una expressivitat captivadora que conté, alhora, el batec i la memòria del temps.

L’obra d’Agustí Puig ha fixat la mirada en els grans temes de la història de l’art, com ara el nu, el paisatge o la natura morta, a la qual ha dotat d’un nou significat. Temàtiques que ha anat explorant al llarg de la seva trajectòria, que s’inicia a la dècada dels vuitanta, tot i que, com és habitual en tot camí artístic, el seu treball ha flirtejat amb diferents moviments, com ara l’art conceptual, l’art pop o l’expressionisme. I és que parlar d’Agustí Puig és referir-se a un creador l’obra del qual no es pot encotillar en un únic estil o moviment, perquè el seu art transita, de manera fluida, pels diferents moviments d’avantguarda del segle xx.

SOBRE AGUSTÍ PUIG

Agustí Puig (Sabadell, 1957)
Després d’haver estudiat des d’una edat primerenca als tallers de diferents mestres pintors i a les aules de l’Escola Massana i del Cercle Artístic Sant Lluc de Barcelona, la trajectòria d’Agustí Puig és essencialment autodidacta.

Inicia el recorregut d’exposicions individuals a la seva ciutat natal i poc després les seves obres s’exposen a Barcelona (galeria René Metras) i (galeria Àmbit), a Madrid (Galería Egam) i a València (galeria Luis Adelantado).

Més endavant recorre diverses galeries d’aquestes ciutats i exposa, entre d’altres, a Girona, Lleida, Palma de Mallorca, Ourense, Vigo, Salamanca, Andorra, Lisboa, Londres, París i també a altres ciutats de França, Alemanya, el Japó i els Estats Units, on des de l’any 2014, hi exposa de manera regular, a la seu de Nova York i Sant Francisco de la galeria Franklin Bowles.