Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

Frank Horvat: Please don’t smile

Data

8 de novembre de 2023 00:00 2 de juny de 2024 23:59

Horari

Exposició visitable durant l’horari de visites del Castell de Vila-seca

Preu

Dins la visita del Castell de Vila-seca

El Castell de Vila-Seca acull, de la mà de la Fundació Vila Casas, l’exposició Frank Horvat – Please don’t smile. Una proposta per retre homenatge al fotògraf Frank Horvat i més particularment a les seves fotografies de moda, que van revolucionar el gènere als anys 50 i 60.

Frank Horvat és un dels fotògrafs més rellevants de la segona meitat del segle XX, que trobà en la imatge una forma concreta d’interpel·lar el món i d’aprofundir, també, en les estances més secretes de l’ànima.

En el 90è aniversari de Frank Horvat, el president de la Fundació, el senyor Antoni Vila Casas, va voler retre un homenatge al fotògraf amb una exposició que, ideada per tots dos, traçava un recorregut per alguns dels treballs més destacats de l’artista en els seus vessants més coneguts, com a fotoreporter i fotògraf de moda.

El resultat d’aquest homenatge són més de seixanta instantànies que rememoren un temps sostingut i atemporal, un espai i un temps forà que, tanmateix, se’ns revela íntim i familiar. I és justament en aquesta disjuntiva entre passat, present i futur –entre la presència infinita de l’objecte retratat i la nostra inherent temporalitat–, on l’art de Frank Horvat expressa la seva grandesa.

Us convidem, doncs, a deixar-vos seduir per l’enregistrament fotogràfic de Frank Horvat, un creador polièdric, de mirada culta, que va trencar les regles del joc per adaptar-se al seu temps; un creador que va tenir l’encert d’“humanitzar” el món sofisticat de la moda al qual s’hi dedicà amb un gran reconeixement internacional.

SOBRE FRANK HORVAT

Frank Horvat (Opatja, Croàcia, 1928 – París, 2020) és un dels fotògrafs més rellevants de la segona meitat del segle XX, que trobà en la imatge una forma concreta d’interpel·lar el món i d’aprofundir, també, en les estances més secretes de l’ànima.

Amb una tradició profundament humanista i amb un gran coneixement tècnic, la seva obra és tan heterodoxa com inclassificable i ha investigat diversos registres fotogràfics com el retrat, la fotografia documental, la naturalesa o els entorns urbans. Indefallent en la seva perseverança i inexhaurible en la seva recerca de motius, Horvat no és deutor de cap escola ni mestratge. Destaca una trajectòria vital a les espatlles que l’ha portat a viure a Itàlia, Suïssa, Índia, Anglaterra, França i els Estats Units, i ha partit d’aquesta identitat múltiple per submergir-se en una gran diversitat d’estils i contextos, amb múltiples especialitzacions i etapes.